reede, 10. august 2007

Võru-Põhjamaad telg

Eurovaras

Täna kuulsin uut huvitavat sõna, Võru linnas pidi see juba ammu kasutusel olema, vabandan oma ebakompetentsuse ees, mina ise pole süüdi. Las ma räägin lähemalt, mis ma teada sain.

Võru linn asub Eesti äärealal, mis on antud lugu rääkides oluline teada, sest nagu selgub, on sealsed asukad usinad reisijad. Võru linnas on suur järv, suurem kui Põlvas, aga Võrus domineerivad puha narkomaanid ja eurovargad. Narkomaani mõiste lahti seletamine oleks pikem jutt ja see on laias laastus ka teada, kuid püüan siinkohal kirjeldada nii palju kui võimalik, eurovarast. Ma ise kuulsin seda kirjeldust inimeselt, kes on eurovargaid ka näinud ja nendega, ma eeldan, sattunud ka suhtlema.

Ühesõnaga, Võrus on kõik narkomaanid ja eurovargad, hängivad ümber suure järve. Seljas on neil kõigil Armani ja Gucci, peamiselt Türgi vuffel. No Armani on igal ahvil täna seljas, selge see, aga kena kuulda äärealade trenditeadlikkusest. Eurovargad on endised ehitajad ja metsavargad, kõik vaba ruum on Võrus juba ära ehitatud ja no loogisch, mets ammu maha parseldatud. Eurovargal (endisel metsavargal) on seega kindlasti kuskil laps, sest oma pikkade küüntega eidele, kes toona oli üheteistkümnenda klassi kõige kuumem eit, tegi ta lapse taha varakult, eit nüüd lapsega hädas, varastamine ebapädev töö ja mees ise ka ebastabiilne, on löönud näkku mõned korrad.

Võru eurovarast ostab tarblast vorsti, aga no normi riiet ei ole.


Eurovaras liigub Võrust põhja poole, läbib Eesti territooriumi, ning Tallinna kaudu imbub edasi Skandinaaviasse, mingist ajast ju enam viisat ei ole vaja olnud. No krt hulle teab, äkki käivad Riia kaudu, kuid see pole oluline. Ühesõnaga eurovarga tööpõld on Soome, Norra, Rootsi, Taani. Island mitte, seda lihtsal põhjusel, sellisest kohast pole keegi kuulnud, müstika.

Ja kuidas süsteem töötab? Kiiresti elab. Läbi linnade, mööda tänavaid, läbi poodide, ei mingeid totakaid vaatamisväärsusi, vahelduseks mõnele põhjamaalasele korralikult molli, et lõualuu ikka krõbiseks, hööhöööö. No ja peale seda, kui kaup koos, Võrru tagasi. Kasutaks võrdlust vana hea „kiirelt sisse kiirelt välja“ teooriaga.


Kuskil müüakse ka varastatud kraam maha ja saadud raha eest saab siis elada mõnda aega Võru linnas. Kus müüakse ja kellele pole teada, narkomaanid ei osta ju asju, nemad ka aint varastavad ja müüvad. Ju siis on ostjamehed/vahendajad, kes kraami Põlvasse edasi müüvad. Või siis Türki, sealt saab Armani stuffi vastu.

Lisaks veel, lausa boonuseks on eraldi eurovarga kõrvalharu – ehitaja/eurovaras. Päeval lükkab Skandinaavias mingit müüri püsti ja lakub vaikselt, õhtu eel paneb Armani selga, geeli pähe, öäk, seejärel, öösel, lakub kõvasti, laamendab ja vehib mõned asjad sisse. Sedasi on lood Võrus ja heaolu maailmas.

Et võtame koerad kaasa, lähme vaatame, kas leiame mõne?

Ja äkki jätkaks siit ilusa sarjaga, tutvustaks huvitavaid liike erinevates Eesti kohtades?

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tra sa oled ikka nii loll...kohe mitte midagi ei tea :S:S
mingi emo raudselt.

Anonüümne ütles ...

Naer, elan ise Võrus ja minu arust on küll täiesti õige jutt :D nii on need asjad meie armani-kuttidel siinpool Eestit, mis teha :P