neljapäev, 25. september 2008

muusikainstrumendid igaks päevaks: esmaspäev

tere !

esmapäevaseks pilliks on meil välja valitud võrdlemisi vähetuntud klahvpill Masetron 400-B. See on analoogversioon hiljem laiematele massidele tuntuks saanud pillist Masetron 2000.



(JOONIS: TURSK)

Pillil siis kaks manuaali, originaalis müüdi seda koos pisaraplokkide ja nutuvõruga, tänapäeval võib täiskomplektset instrumenti osta vaid eBayst ja väga ränga raha eest.

Uuematel pillidel on olemas ka Järelhala funktsioon, kuid vanematel, õigetel, ANALOOG püssidel on ainult Lindihala. Linte tuleb küll vahetada, aga tulemus on kõrvale mõnusam.

Sotsialismimaades toodeti ka antud pilli odavamat koopiat ZajusDepress 2000-T, mis oli paraku nii kehva koostekvaliteediga, et suurem osa toodetud 40 000 pillist on nüüdseks ammu prügimäel. Maailmas on teadaolevalt umbes 340 töötavat ZajusDepress 2000-T ja 2000-T2 pilli üleüldse alles jäänud.

Üks ZajusDepress oli kunagi olemas ka Linnahallis, kuid paraku müüdi see Ungarisse 90. aastate alguses ning sealt edasi ühe rootsi mehe kaudu inglismaale, kus see praegu ühes tippstuudios rakendust leiab.

Kommenteerib spetsialist:

Tursk says:
pooled bändid mis seal salvestand on on mudiugi laiali tänaseks
Tursk says:
masendus nii suur


kui sind huvitab see pill, siis ehk pakuvad sulle huvi ka instrumendid nagu
Miserablefon 450 AIW-b
kitarriplokk Heavy Mental
kitarrid Labilia DeLuxe ja basskitarr Labilia Disco Bass

Kommentaare ei ole: